MAAK DE JUISTE MATERIAALKEUZES

Karakteriseren materiaalgedrag

U kunt bij ons terecht om uw materialen te laten karakteriseren op alle voor u belangrijke eigenschappen. Of het nu gaat om het bepalen van instantane eigenschappen of gedrag na veroudering, in bijvoorbeeld UV, olie, water/glycol, lucht en andere chemicaliën.

Tijdens het karakteriseren van materialen bepalen we met behulp van proefstaven en plaatjes (samples) hoe een materiaal zich gedraagt onder voor de eindapplicatie relevante condities. Meestal zijn hiervoor specificaties gedefinieerd.

Maar als deze nog niet bestaan (bijvoorbeeld wanneer voor het eerst kunststof wordt toepast in typische metaalapplicaties) kunnen wij u ondersteunen bij het afleiden daarvan.

Met bovenstaande informatie kan het gedrag van het materiaal in de applicatie worden gekwantificeerd en worden voorspeld hoe de applicatie zich aan het einde van de beoogde levenscyclus. Dit is natuurlijk een zeer belangrijk gegeven tijdens het ontwerpproces.

Ook kunnen we het rheologische gedrag van materialen karakteriseren en verwerken in datakaarten, voor gebruik in spuitgietsoftware. Zodat kunnen alle procesgerelateerde uitdagingen al vroeg worden geëvalueerd.

Karakteriseren materiaalgedrag
KIJK WAT WIJ VOOR ANDEREN DEDEN

Meest recente projecten

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
NEEM CONTACT MET ONS OP

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Copyright by Krotwaar CAE. All rights reserved.

Copyright by Krotwaar CAE. All rights reserved.